9,2
452 beoordelingen
Terug naar overzicht
01-Marjan-van-Loon-kiest-opnieuw-voor-Toyota-Mirai-hero.jpg

Shell kiest weer voor Mirai

Dienstauto als uithangbord voor waterstof

Toyota heeft een nieuwe waterstof-elektrische Toyota Mirai afgeleverd aan Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. De Mirai is behalve dienstauto ook een uithangbord voor Shells visie op waterstof. Volgens Shell kan waterstof een belangrijke rol spelen in de Nederlandse energietransitie. De Mirai helpt om deze visie uit te dragen. Met een actieradius tot 650 kilometer (WLTP) wordt de Toyota Mirai gebruikt voor dienstreizen door heel Nederland.

“Voor mijn baan reis ik door heel Nederland. Een auto met een grote actieradius is dan ideaal. Ik rij al jaren met een Mirai en op waterstof. De nieuwe Toyota Mirai is bijna geruisloos en persoonlijk vind ik het een heel mooie auto”, zegt Marjan van Loon. “Door in de Mirai te rijden, hoop ik meer mensen te laten zien dat waterstof een van de schonere oplossingen is voor mobiliteit.”

02-Marjan-van-Loon-kiest-opnieuw-voor-Toyota-Mirai-555.jpg
03-Marjan-van-Loon-kiest-opnieuw-voor-Toyota-Mirai-555.jpg
Meer dan een dienstauto

Erwin Jongh van Toyota importeur Louwman & Parqui overhandigde de Toyota Mirai aan Marjan van Loon. Hij vertelt: “We zijn trots dat juist de president-directeur van Shell Nederland zich laat vervoeren in de nieuwe Toyota Mirai, een waterstof-elektrische auto met schoon water als enige uitstoot. Net als wij ziet ook Shell mooie kansen voor waterstof. Het eerste openbare Shell-station waar waterstof verkrijgbaar is, is al een feit. De Toyota Mirai is meer dan een dienstauto en het perfecte uithangbord voor Shells visie op waterstof.”

Grote afstanden zonder opladen

De Toyota Mirai waarin Van Loon rijdt, is de tweede generatie van Toyota’s waterstof-elektrische auto. Het design is vergeleken met het model uit 2014 volledig gewijzigd. De stijlvolle vormgeving roept in de eerste plaats begeerte op en legt niet zozeer de nadruk op de geavanceerde aandrijflijn van de Mirai. Met meer vermogen, meer ruimte voor waterstof aan boord en een hogere efficiency brengt de nieuwe Mirai brandstofceltechnologie op een hoger plan. De actieradius tot 650 kilometer (WLTP), 30 procent meer dan de eerste generatie, maakt de nieuwe Mirai ideaal voor grote afstanden, emissievrij en zonder opladen.

02-Marjan-van-Loon-kiest-opnieuw-voor-Toyota-Mirai-140.jpg